Opis
Frytura gastronomiczna nadaje się do smażenia w głębokim tłuszczu - mięsa, frytek oraz innych potraw. Płynna frytura sprawia, że smażone w niej produkty zyskują piękny złocisty kolor oraz mają doskonały smak.
Cechy produktu:
Oferowany tłuszcz posiada formułę, która powoduje, że produkt przeznaczony jest do głębokiego smażenia.
Temperatura dymienia to 210 °C.
Żywotność smażenia na tym tłuszczu sięga 40 godzin, a w przypadku stosowania filtrów nawet do 8 dni. Można używać go używać wielokrotnie, porównywalnie do frytury półpłynnej z zawartością tłuszczu palmowego z tą różnicą, że do końca używania tego tłuszczu nie wpływa on negatywnie na smak potrawy.
Frytura gastronomiczna jest idealna do smażenia wszelkich świeżych lub głęboko mrożonych produktów.
Nie należy jej używać do konsumpcji na zimno, np. do sałatek.
Kraj pochodzenia:
Polska
Dystrybutor:
Frutavita Sp. z o.o.
Numer ogłoszenia: 686658368
Dzwoniąc, pamiętaj, aby powiedzieć, że znalazłeś to ogłoszenie w Bazarok.pl